Zondag 5 april -20u00:1ste set:


foto Eddy Westveer


Dieter Vaganée - sax

Hij koos op 10 jarige leeftijd de alt saxofoon als zijn instrument, vervolgens ging hij met zijn vader in de harmonie van Mechelen meespelen. Sindsdien heeft hij zich ook ingeschreven in de muziekschool van Mechelen en klassieke saxofoon gestudeerd bij Rudy Haemers. Op jonge leeftijd heeft hij van thuis uit ook een grote interesse voor jazzmuziek opgedaan. Hierdoor nam hij op 16 jarige leeftijd de overstap naar de jazzopleiding van het conservatorium van Mechelen, hier kreeg hij dan saxofoonles van Tom Mahieu. De passie voor muziek bleef steeds groot.. Zo besloot hij om verder te studeren en ervaring op te doen in muziek maken.. Eerst in de kunsthumaniora van Antwerpen 1 jaar met Bart Defoort als saxleraar. En hierna heeft hij 2 jaar gestudeerd aan het lemmensinstituut in leuven, hier kreeg hij saxofoonles van Frank Vaganée. En daarna nog 1 jaar aan het conservatorium van Antwerpen waar hij saxofoon lessen kreeg van Ben Sluijs.

2de set:

   
foto Youtube                                                                                                                            foto KASK


Ruth Van Killegem - blokfluit
Guy Penson - piano


Ruth Van Killegem en Guy Penson vormen zowel op muzikaal vlak als in het dagelijkse leven een duo.

Hun veelzijdigheid uit zich niet alleen in hun programmakeuze (van barok tot hedendaags) maar ook in het uitgebreide instrumentarium waarvan ze zich bedienen: allerlei soorten blokfluiten, klavecimbel, pianoforte, piano. Ze spelen concerten in binnen- en buitenland (tot zelfs in Japan) met verschillende ensembles zoals Il Gardellino, RedHerring en TiptoeCompany, waarmee ze ook cd’s opnamen.  Na haar studies aan het Lemmensinstituut - waar ze de meestergraad blokfluit, kamermuziek, klavecimbel en de specialisatiegraad blokfluit met grootste onderscheiding behaalde - verdiepte Ruth Van Killegem (1974) zich niet alleen in het voor de hand liggende barokke repertoire. Het ensemble Tiptoe Company, gespecialiseerd in hedendaagse muziek, is daarvan getuige.Ze liet zich opmerken op internationale wedstrijden: in Tilburg werd ze bekroond met de Nederlandse LINK-publieksprijs en op het prestigieuze Musica Antiqua concours te Brugge werd ze niet alleen laureate maar behaalde ook de publieksprijs en de prijs van de toenmalige Radio 3 (Radio Klara).
Ze concerteert in binnen- en buitenland (oa op het festival ‘Musica Antiqua Takamatsu’ in Japan) als soliste en in kamermuziekverband met ensembles als Redherring, Il Gardellino en Tiptoe Company; en ze werkte mee aan diverse CD-opnames.                                                                                          

Guy Penson werd geboren te Ronse in 1958.
Na zijn studies piano en klavecimbel verwierf hij weldra grote faam op de Belgische en buitenlandse podia.
Hij onderscheidde zich in verschillende internationale wedstrijden, waaronder de prestigieuze klavecimbelwedstrijd te Brugge in 1980. Hij is een veel gevraagde klavecinist en profileert zich als basso continuo specialist. Hij trad op met diverse befaamde ensembles en orkesten in het kader van de voornaamste Europese festivals (Frankrijk, Nederland, Scandinavië, Roemenië, Rusland, Groot-Brittanië, Duistland...), alsook in Canada, de V.S. van Amerika en Japan. Behalve in solorecitals treedt hij vaak op in kamermuziekverband. De indrukwekkende discografie van Guy Penson bedraagt  een hondertal CD's bij diverse labels (Ricercar, Polydor, Vox Temporis, RGIP, Hyperion, Passacaille, Musique en Wallonie ) met ondermeer ‘Il Fondamento’, ‘Ex Tempore’, ‘Ricercar Consort, ‘La Pastorella’ .
Zijn solo-opnamen, in het bijzonder voor Ricercar, werden hoog geprezen in de Belgische en de internationale pers.
Guy Penson is pianist-begeleider aan het Koninklijk Conservatorium Gent.

TAPAS SCHOTEL

Tapas schotel te verkrijgen met 6 verschillende tapas - prijs 12,50 €
Gelieve 24u op voorhand te reserveren voor de tapas schotel
De schotel wordt geserveerd tussen 19 en 20u00

Eten is niet verplicht - concert alleen kan ook nog altijd.